Martin Becker, Tabea Soergel: Když jde básník do hospody aneb Petrův princip

Ve svém příspěvku pro SWR se dvojice autorů Martin Becker a Tabea Soergel vydala vyzkoumat typicky český fenomén – hospodského literáta, který svět vnímá poetikou podobnou té hrabalovské. Hlavním hrdinou jejich příběhu je Petr, který žije nedaleko Prahy, třídí odpad a píše básně. Pomůže jim Petr na cestě k objevení české duše?

S Tabeou Soergel známe Česko už asi deset let. Myslím, že jsme se k takové té typické české podstatě nikdy nepřiblížili více, než když jsme pracovali na tomto příspěvku.

Martin Becker

Česko není jenom sranda a veselí. Ani jen to švejkovské… Myslím ale, že tímto prizmatem se na Česko díváme, obzvlášť ve východním Německu. Jakkoliv to sem máme blízko, stejně myslím, že většina Němců tuto zemi nezná. A to je velká škoda.

Tabea Soergel

Když jde básník do hospody aneb Petrův princip

Bogna Koreng

Tento příspěvek otevírá nečekané pohledy, přináší nové věci k zamyšlení, bere nás do tajemného, ale přesto velmi otevřeného světa hospodských básníků – neobvyklé životní filosofie.

Bogna Koreng

Pošlete vítězný příspěvek do světa!

Zaujal vás příspěvek? Podělte se o něj s těmi, které by mohl také oslovit!

Kommt ein Dichter in die Kneipe. Oder: Das Petr-Prinzip [Když jde básník do hospody aneb Petrův princip]

Autor: Tabea Soergel & Martin Becker

Název média: SWR

Datum zveřejnění: 18. 10. 2015

Tabea Soergel & Martin Becker

Tabea Soergel
Tabea Soergel spolupracuje jako autorka s veřejnoprávními rozhlasovými stanicemi jako je Deutschlandfunk, NDR, WDR, SWR nebo MDR. Od roku 2019 připravuje s Martinem Beckerem podcast o knihách a jejich autorech “DuMont auf Sendung”.

Marrtin Becker
Novinář, spisovatel a autor rozhlasových her Martin Becker spolupracuje mj. s Deutschlandfunk, WDR a Deutschlandfunk Kultur. Za svou tvorbu byl vyznamenán již několika oceněními. Svou náklonnost k České republice popsal v knize “Gebrauchsanweisung für Prag und Tschechien” (Piper Verlag, 2016).